zaterdag 11 oktober 2008

Chinees dagboek, deel XIII


Chinees dagboek, deel XIII

(zhōng)(guó) ()()()(shí)(sān)()(fen)



Met Bunter op weg naar Beijing! XIII





Doodmoe en

dubbel verdwaald




二〇〇六年四月二十八日星期五,

Vrijdag 28 april 2006 en op donderdag 27-04-06 ook niet.

Niets geschreven op deze dag na aankomst in Lijiang. We wenden niet goed aan het chaotische karakter van het oude centrum van deze Naxistad. Ine heeft steeds meer last van diarree en heeft, net als ik een rothumeur. We lopen bv ’s middags na aankomst het van souvenirwinkeltjes overspoelde oord door, kunnen geen fatsoenlijk eethuisje vinden (Ik wil Chinees, Ine Europees ivm met haar schijterij) en als we bij Mama Fu 妈妈 enz. zijn neergestreken voor twee soorten soep, verdwalen we bij de stenen brug aan het begin van de Wǔ yī jiē (de 5-1-straat), die we helemaal aftaffelen en ook weer helemaal terug om ons tenslotte nog eens bij het bakkertje te verlopen en het stadsplattegrondje, waarop je je niet kunt oriënteren omdat het een veel te klein gebiedje bestrijkt.


Bij de foto: Er zijn best goede herkenningspunten in Lijiang, zoals deze mooie waterraderen en het is een prachtig stadje van de Naxi (spreek uit: Nassie), maar we waren zo moe, dat we het allemaal niet zo goed meer zagen.

We zijn op de helft van onze Chinese reis en zijgen laat in de middag redelijk doodmoe neer in onze hotelkamer in een toch wel zeer romantisch en verstopt hotelletje, even chaotisch van indeling als Lijiang zelf met 10 vleugeltjes van twee verdiepingen rond binnenplaatsjes vol paarsols en grote bakken met benjin of – jing-planten, bonzai (sic) op zijn Chinees. Er bloeien op ons plaatsje prachtige gele Cymbidiumorchideeën met een donkerrode tip van de lip. Dit alles schrijf ik dus op op zaterdagavond, 29 april in kamer 80202, ons afgestaan door die goede Wybe, omdat onze eerste 80102 geen water had en heel smal was tussen bed en schrijftafel.

Bunter


Er is geen toelichting


Geen opmerkingen: