dinsdag 22 juli 2008

Chinees Dagboek deel V

Chinees dagboek, deel V



中(zhōng)国(guó) 日(rì)记(jì),第(dì)五(wǔ)部(bù)分(fen)

Met Bunter op weg naar Beijing! V


22.10 uur 二(èr)〇(líng)〇(líng)六(liù), 年(nián), 四(sì)月(yuè), 十(shí)六(liù)日(rì), 日(rì)天(tiān)
---------------------------------------
(2006, jaar, april, dag 16, zondag)

Pasen, de heer is waarlijk verrezen.
Het gaat nu over Paaszondag, maar eerst nog over onze avontuurlijke Paaswake!
Ik had mijn dagboekexercitie al afgesloten in de hotellobby met een kopje koffie en een tuitknakje van Hajenius. Was om 21.00 uur weer boven en ging na Ine ook douchen. Een krachtige straal hoog, hoofd in de nek, haren wassen en heel zachtjes de regels zingend van ‘Ich trete ins Zimmer von Sehnsucht und Beb’. Hooguit een kwartier, tien minuten. Toen snerpte plotseling een paniekkreet door ons Hotel kippenhokje.




Onze kamer in HK, maar dan ietsje groter




“De kamer staat helemaal onder water”, schreeuwde Ine en inderdaad: kletsnat, ± 2,5 centimeter water overal. De afvoer van de douche had mijn cleaning waterverbruik niet kunnen verwerken en al het water was onze piepkamer in gelopen. Dikke paniek. Onderkant van rode tas nat en van rugzak en van beddendraperie, een sok nat, een veter en een onderbroek. En toen belde Ine de housekeeping en die stuurde haar 1 meisje zonder apparatuur, maar met 2 handdoeken. Meisje mocht niet binnen van Ine want ik was nog niet aangekleed. Meisje verstaat geen Engels en klaagt bij chef. De telefoon gaat: de chef: waarom meisje niet binnenmag. Ine legt uit in de hoop dat deze man Engels wel verstaat. Ik ruk intussen in pyjama op de gang meisje witte handdoeken uit de hand. Zij wijst naar zichzelf toe: ik moet dit doen, jongen. Om kwart voor elf staat de rode brigade binnen paraat. Met een waterzuigapparaat en nog meer handdoek. Onze kloostercel is nu weer helemaal droog en sommige stukken textiel hoog.
Toch waren we vermoeid door nieuwe indrukken en jetlag, ontzettend moe. Bedden zijn hard, keihard, gelukkig maar voor twee nachten. Morgen nog om 20.00 uur vertrek naar Kanton, ook weer in een ander hotel. Van 9.00 tot 15.00 uur met Benny Ku als officiële gids. Victoria Peak: alle steile hellingen in beton gegoten met gaten erin. Morgen verhaal, morgenvroeg verder; ik val steeds in slaap (zie inktvlekken)”









De hotel-ingang








Daar was het dus! Mexan Harbour. Voor ons gevoel iets te ver uit het centrum. En helemaal omringd door water.

Geen opmerkingen: